Svejsning af chassisSvejsning af chassis

Historie

To håndværkere med én vision

Begyndelsen

Scanvogn blev etableret i Sindal i 1995 af de to bygningshåndværkere, Finn Andersen og Frits Stjerne. Med udgangspunkt i deres egne erfaringer fra byggepladserne og med afsæt i håndværkernes behov udviklede de en række vellykkede mandskabsvogne. Produktionen voksede, og pladsen blev for trang, og i 1997 flyttede virksomheden til vores nuværende beliggenhed i Tornby.

Frits Stjerne med en kølevogn

Frits Stjerne, 1998

Scanvogns rødder går dog yderligere 10 år bagud til det tidligere Flexvogne A/S, som blev stiftet af Finn Andersen, hvor han i 1985 i tiltro til de nye skurvognsregulativer startede produktionen af letvægtsskurvogne.

Finn Andersen med en badmobil

Finn Andersen, 1990

Både Finn og Frits var begge to pionerer på skurvognsområdet, og især inden for toiletvogne til eventbranchen har de været med til at præge den nuværende udvikling og sætte nye standarder inden for branchen.

Scanvogn xps sandwichelementer

Scanvogn var de første i Danmark, som anvender xps isolering i skurvogne

I 2006 solgte Finn og Frits deres blomstrende virksomhed til Dansk Generationsskifte. Virksomheden udvidede, og fik datterselskaber i Norge, Sverige og Tyskland. Og i 2007, da byggeriet i Danmark gik bedst, havde de ca. 180 medarbejdere. Men succesen stoppede brat. Sammen med aktiviteten i byggeriet indledte Scanvogn et frit fald, som medførte en konkurs i 2011.

Stifterne Finn og Frits trådte til igen i oktober 2011 og opkøbte lager og inventar. De har formået at genopbygge en velfungerende virksomhed med ca. 100 medarbejdere og kunder i Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Polen, Schweiz og ikke mindst Australien. I 2016 overtog Dennis Stjerne rollen som den administrerende direktør og fortsætter med at dirigere Scanvogn i en positiv retning.

Dennis Stjerne, Finn Andersen og Frits Stjerne

Dennis Stjerne, Finn Andersen & Frits Stjerne, 2016

Per den 1. juli 2020 implementerede Scanvogn en række ændringer i direktionen. Frits Stjerne udtrådte af direktionen og salgsorganisationen. Han beskæftiger sig nu med udvikling, test af nye vogne samt serviceopgaver og lignende.

Anders Hornebo indtrådte i direktionen som kommerciel direktør/CCO. Anders har lang erfaring med strategiudvikling, ledelse og salg fra flere forskellige brancher og kommer senest fra køkken- og inventarbranchen. Direktionen består nu af CEO Dennis Stjerne og CCO Anders Hornebo, begge med reference til bestyrelsen.

Dennis Stjerne, Finn Andersen og Frits Stjerne

Anders Hornebo, Frits Stjerne, Dennis Stjerne, Marilyn Fynbo, Heine Yssing, Ramiz Durakovic, 2020

Artikler

Vognmager med visioner

Vognmager med visioner

Dyrlæge på hjul

Dyrlæge på hjul

Scanvogn er genrejst

Scanvogn er genrejst

Scanvogn har rejst sig fra støvet

Skurvognsfirma har rejst sig fra støvet

Scanvogn sikrer rammerne i katastrofeområder

Scanvogn sikrer rammerne i katastrofeområder

Målrettet indsats giver job

Målrettet indsats giver job

Landlige omgivelser giver ingen hindring

Landlige omgivelser ingen hindring

Scanvogn udvider

Scanvogn har fuld fart på