Historie

To håndværkere med én vision

Begyndelsen

Scanvogn blev etableret i Sindal i 1995 af de to bygningshåndværkere Finn Andersen og Frits Stjerne. Med udgangspunkt i deres egne erfaringer fra byggepladserne og med afsæt i håndværkernes behov udviklede de en række vellykkede mandskabsvogne. Produktionen voksede, og pladsen blev for trang, og i 1997 flyttede virksomheden til vores nuværende beliggenhed i Tornby.

Frits Stjerne med en kølevogn

Frits Stjerne, 1998

Scanvogns rødder går dog yderligere 10 år bagud til det tidligere Flexvogne A/S som blev stiftet af Finn Andersen, hvor han i 1985 i tiltro til de nye skurvognsregulativer startede produktionen af letvægtsskurvogne.

Finn Andersen med en badmobil

Finn Andersen, 1990

Både Finn og Frits var begge to pionerer på skurvognsområdet og især inden for toiletvogne til eventbranchen har de været med til, at præge den nuværende udvikling og sætte nye standarder inden for branchen.

Scanvogn xps sandwichelementer

Scanvogn var de første i Danmark, som anvender xps isolering i skurvogne

I 2006 solgte Finn og Frits deres blomstrende virksomhed til Dansk Generationsskifte. Virksomheden udvidede, og fik datterselskaber i Norge, Sverige og Tyskland. Og i 2007, da byggeriet i Danmark gik bedst, havde de ca. 180 medarbejdere. Men succesen stoppede brat. Sammen med aktiviteten i byggeriet indledte Scanvogn et frit fald, som medførte en konkurs i 2011.

Stifterne Finn og Frits trådte til igen i oktober 2011 og opkøbte lager og inventar. De har formået at genopbygge en velfungerende virksomhed, med over 100 medarbejdere, og kunder i Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Polen, Schweiz og ikke mindst Australien. I 2016 overtog Dennis Stjerne rollen som den administrerende direktør og fortsætter med at dirigere Scanvogn i en positiv retning.

Dennis Stjerne, Finn Andersen og Frits Stjerne

Dennis Stjerne, Finn Andersen & Frits Stjerne, 2016

Artikler

Vognmager med visioner

Vognmager med visioner

Dyrlæge på hjul

Dyrlæge på hjul

Scanvogn er genrejst

Scanvogn er genrejst

Scanvogn har rejst sig fra støvet

Skurvognsfirma har rejst sig fra støvet

Scanvogn sikrer rammerne i katastrofeområder

Scanvogn sikrer rammerne i katastrofeområder

Målrettet indsats giver job

Målrettet indsats giver job

Landlige omgivelser ingen hindring

Scanvogn har fuld fart på