Grøn omstilling

Med udgangspunkt i at alle skridt tæller, når det drejer sig om samfundsansvar, bæredygtighed og grøn omstilling, har Scanvogn i år valgt at igangsætte en række tiltag for at nedsætte vores CO2 fodaftryk.

Ny mandskabsvogn ved byggeplads

Scanvogn indstiller sig til en grønnere fremtid

Den grønne omstilling er i den grad også nået tilbyggebranchen, hvor vi oplever stigende efterspørgsel på mere bæredygtigeløsninger. Alt tyder på, at krav til nedsættelse af Co2 aftrykket og bæredygtighed kun bliver større i fremtiden.

I Danmark står byggebranchen for op til 40% af den samlede Co2 udledning, hvor 10% alene stammer fra anlægsprocessen og i produktion af byggematerialer. Derudover kommer 40% af alt affald i Danmark fra byggebranchen (Fremtidens Byggeri, 2021).

Skal denne situation vendes, er det afgørende, at alle led i kæden yder en indsats for at skabe en grønnere fremtid.

Scanvogn har derfor igangsat en række tiltag for at mindske vores Co2 aftryk.

Overblik over vores tiltag

  • Vi har investeret i en mere effektiv limmaskine, hvilket har resulteret i en reduktion i limforbrug samt elimineret behovet for brug af naturgas til opvarmning af limprocessen i de fleste paneltyper.
  • Vi har udskiftet alle vores lys i produktionen til LED lys.
  • Vi støtter op omkring udviklingen af vedvarende energi, som kommer fra dansk sol-, vind- og biogasproduktion via køb af klimacertifikater.
  • Vi udfaser alle plastkopper i produktionen. Allefår i stedet for en dunk til vand. Dette sparer omkring 50.000 plastkopper omåret.
  • I efteråret begynder vi at omstille vores organisation til at opgøre klimaregnskab.

Scanvogn har gennem årene været ”first-mover” på mange områder indenfor branchen. Vi var for eksempel de første, der begyndte at anvende XPS-skum, helstøbte tage, vakuumtoiletter og LED lys i skurvogne og toiletvogne. Med disse samt kommende tiltag ønsker vi at forblive kundens første valg - ikke kun, når det drejer sig om kvalitet og komfort, men også når det drejer sig om klimaansvarlighed.

Venlig hilsen,

Team Scanvogn

Sort pil

Klimacertifikat